Implantat

Vi erbjuder lösningar från enstaka tänder till hela käkar. All behandling utförs här på kliniken! Även röntgenundersökning och operation.

Boka nu

Är du trött på dina proteser eller vill du ersätta en saknad tand?

Ta kontakt med oss så får du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med fasta tänder!
Vi erbjuder lösningar från enstaka tänder till hela käkar. All behandling utförs här på kliniken!
Även röntgenundersökning och operation.

Så här brukar det gå till:

Första besöket: Vi diskuterar igenom vad det är som du vill ha gjort. Fördelar, nackdelar och olika alternativ för att uppnå målen med behandlingen. Vi gör en fullständig undersökning med röntgen. Vi gör även ett preliminärt kostnadsförslag.

Andra besöket: Vi går igenom svaret från röntgenundersökningen, bestämmer mer i detalj vad som ska utföras. Vi gör en tidsplan för behandlingen, och är det någon behandling som måste utföras innan själva implantatbehandlingen påbörjas, så sätter vi upp tider för det. Du får information om operationen.

Tredje besöket: Operationstillfället: Är oftast en lördag. Du blir bedövad. Är du orolig inför besöket kan du få en lugnande tablett. Implantaten installeras. Det tar oftast mellan 1-1,5 timme.

Fjärde besöket: Vi tar bort stygnen och eventuellt gör om din protes så att du kan använda den under inläkningstiden. Vanligtvis läker implantaten in under 3-6 månader.

Femte besöket: Efter 3-6 månader. Oftast är implantaten inläkta under slemhinnan. Vid detta besöket blir du bedövad och vi letar rätt på implantaten. Vi skruvar dit något som heter läkhättor. Man kan nu se implantaten i munnen. Vi justerar även protesen så att den fungerar.

Sjätte besöket: Vi tar avtryck och skickar till tandteknikern.

Sjunde besöket: Provning. Vi tar en så kallad bitning. Du får bita i en vaxschablon för att bestämma höjden på dina nya tänder.

Åttonde besöket: Tanduppsättning. Tandteknikern har nu satt upp tänder i vaxet. Du kan nu se hur dina nya tänder kommer att se ut.

Nionde besöket: Utlämning. Tandteknikern har nu gjort klart dina tänder. Vi sätter dem på plats i munnen, och gör eventuella finjusteringar.

Tionde besöket: Kontroll. Efterspänner skruvarna som tänderna sitter fast med.

Kontakta oss

Har du några frågor eller vill boka tid? Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Vi har öppet måndagar, onsdagar och torsdagar från 08.00 till 17.30. På tisdagar och fredagar har vi öppet 08.00 till 14.00.

 

Vårt telefonnr är: 0410-41690

E-mail: bokatid@tandlakare.net

Läs mer om oss